middeleeuws festival ibiza 2017
MIDDELEEUWS FESTIVAL IBIZA  middeleeuws festival ibiza 2017
 
MIDDELEEUWS FESTIVAL IBIZA 2017
Festa Medieval Eivissa
XVIII Feria Eivissa Medieval Dalt Vila & La Marina
 
Opening donderdag 11 mei 2017, 18.00 uur @ Reina Sofia Park met welkomst parade
21.30 uur - Opening spektakel met Middeleeuws toernooi
Middeleeuwse Markt
vrijdag 12, zaterdag 13 & zondag 14 mei 2017, vanaf 10 uur

Ieder jaar, het tweede weekend van mei, herdenkt Ibiza haar status als werelderfgoed, met een Middeleeuws Festival, binnen de muren van Dalt Vila, de oude vestingstad.  Dit jaarlijkse recreatieve en culturele evenement is een eerbetoon aan de multiculturele erfenis die door de eeuwen heen op het eiland werd achtergelaten door de Feniciërs, Romeinen, Arabieren en christenen.
Voor deze gelegenheid gaat de stad terug naar middeleeuwen met gekleurde decoraties en iedereen zal zich verkleden om hun geschiedenis in gepaste stijl te vieren.
Het festival wordt beschouwd als een waar hoogtepunt van het jaar en veel bewoners zetten zich moeiteloos in om ervoor te zorgen dat alle bezoekers genieten van een onvergetelijke ervaring in de unieke omgeving van Dalt Vila.

Dalt Vila’s geschiedenis in het kort:

In 654 voor Christus stichtten de Carthagen Dalt Vila als Ebysos, of Stad van Bes, tegenwoordig bekend als EIVISSA. (Bes - Punische God van de dans, die zoals wordt aangenomen, alle giftige dieren uit Ibiza wegstuurde)
De versterkte muren beschermden Ibiza, vele honderden jaren, effectief tegen Romeinen, Grieken en Moren, evenals christelijke legers, en andere indringers.
In de 20e eeuw waren reparaties en wederopbouw aan unieke muren noodzakelijk, welke zorgvuldig werd uitgevoerd, zonder dat de oorspronkelijk gebouwde vestingwerken werden vernietigd.
In 1999 beloonde UNESCO Ibiza met Werelderfgoed-status, ter ere van de lange en goed bewaarde geschiedenis van het eiland, en werd Dalt Vila geclassificeerd als best bewaarde kust fortificatie van het Middellandse Zeegebied.
Vandaag de dag ademen de prachtige historische muren van Dalt Vila nog de ​​ouderdom en vertonen ze de sporen van een turbulent verleden.

lees: alles over de Geschiedenis van Ibiza

De muren van Dalt Vila vormen de perfecte achtergrond voor dit jaarlijkse, 3-daagse Middelseeuwse Festival, dat meer dan 50.000 bezoekers per jaar trekt.
In 2014, vind je in Dalt Vila & La Marina kleurrijk versierde straten met meer dan 500 vlaggen, luifels, banners en panelen plus 40 handgeschilderde muurschilderingen op textiel. Er zijn 64 kleurrijke marktkramen te vinden met verkopers in middeleeuwse kostuums, die traditionele middeleeuwse lekkernijen aanbieden, zoals: gekonfijte vruchten, kaas, exotische specerijen, honing, sieraden, lederwaren, parfums, worstjes, zepen , wijn etc.
64 Kunstnijverheids-kramen waar je ’middeleeuwse’ ambachtslieden hun ambacht kunt zien uitoefenen en/of streekproducten verkopen.
Geniet van traditioneel entertainment en optredens (80 per dag), zoals middeleeuwse goochelshows en optreden van: acrobaten, kunstenaars, buikdanseressen, koorconcerten, clowns, kruisboogschutters, draken, valkerij, vaandeldragers, jongleurs, jonkvrouwen, minstrelen, musici, ridders, prinsessen, prinsen en tradtitonele parades ’cercaviles van dimonis’ en ’capgrossos’, poppenspelers, slangenbezweerders, theater, en ’cavallets’, heksen, tovenaars, incl. gespeelde reconstructies van historische veldslagen en toernooien met ridders en prinsessen, door amateurs en professionele acteurs & muzikanten.

Tentoonstellingen
Het festival bied ook verschillende tentoonstellingen: ’Lutheria’ met oude muziekinstrumenten; XIV-XVI eeuwse handschriften; belegering; tentoonstelling van wapens en landbouwwerktuigen. Bovendien, de Historisch Archief van Ibiza organiseert een tentoonstelling van historische documenten van de stad.

Speciaal voor kinderen
In de bastions BALUARD DE SANTA LLÚCIA & SANT PERE zijn spelen, magie, theater en voorstellingen voor kinderen.
Op het de Plaça Catedral i Baluard de Santa Tecla kunnen ze een ritje met ganzen, ezels en kamelen maken, en zijn er verschillende thematische tentoonstellingen te zien met oude en landbouw werktuigen en martelingswerktuigen.

Geniet van 3 onvergetelijke dagen, in Dalt Vila de historische binnenstad van Ibiza,  waar verleden en heden elkaar ontmoeten in een levendige, unieke Middeleeuwse festival atmosfeer.

 

* extra: Gratis toegang tot alle galeries en musea in Dalt Vila, tijdens het festival

Ibiza 4 all, XVIII Feria Eivissa Medieval, Dalt Vila & La Marina, Ibiza.
 

© 2006 - 2018 ibiza4all.org