programma middeleeuws festival ibiza 2018
MIDDELEEUWS FESTIVAL IBIZA  programma middeleeuws festival ibiza 2018

Programma MIDDELEEUWS FESTIVAL EIVISSA 2018

De burgemeester van Ibiza, Rafa Ruiz, benadrukt de sterke culturele inhoud van deze 19e editie van EIVISSA MEDIEVAL waarin reizende shows worden gehouden van meer dan 20 verschillende ondernemingen, concerten, tentoonstellingen en toneelstukken. Het Puget Museum, de MACE en het Centre d'Interpretació Madina Yabisa zijn ook toegankelijk voor het publiek.
De raadsman van de festiviteiten van de gemeenteraad van Ibiza, Agustín Perea, legde uit dat Eivissa Medieval 2018 150 posten zal hebben, waarvan er 60 van mensen zijn die op Ibiza wonen. Zoals gebruikelijk zullen er ook tentoonstellingen zijn van lokale ambachtslieden met de traditionele ambachten van het eiland, die zoals altijd op de Antoni Palau Straat te vinden zullen zijn.
Dalt Vila, een deel van de jachthaven, de Plaza del Parque en, voor het eerst, de Plaza de Sa Tarongeta bieden onderdak aan verschillende gastronomische, recreatieve, culturele en educatieve activiteiten. De voorstellingen worden uitgevoerd door 17 touring-animatiegroepen. Er zullen ook demonstraties zijn van 17 ambachtelijke workshops die werken op leer, kalligrafie, aardewerk of riet.
De Ibiza Town Council heeft dit jaar het aantal activiteiten voor de jongsten uitgebreid, en zullen plaatsvinden in de Baluart de San Pere, in de Plaza de Sa Tarongeta en in de Plaza del Parque. Daarnaast biedt de vereniging Dracs d'Eivissa, bij de kathedraal, middeleeuwse spelletjes, softcombat, chroma en schilderworkshops voor tieners.

Educatieve en culturele activiteiten
Voor de eerste keer zal Eivissa Medieval ook een educatief karakter hebben met de realisatie van een didactische eenheid gericht aan het 1e en 2e jeugdwerk, gedoopt als 'A Return for the Medieval Eivissa'. Door dit initiatief zullen de kinderen de geschiedenis van hun stad op een speelse en participatieve manier leren kennen, als de laatste van de activiteiten om rond Dalt Vila te lopen tijdens de eerste ochtend van de Middeleeuwen met een aantal kostuums die ze zelf zullen hebben gemaakt.

Gedurende de vier dagen kunnen alle bezoekers genieten van kindertheater, middeleeuwse toernooien, tentoonstellingen en optochten zoals de Cossiers de l'Escola de Música i Dansa de Mallorca. De muziek vormt een uitstekend onderdeel van het programma met concerten zoals het zingen van Ensemble Organum, dat wordt beschouwd als een van de beste middeleeuwse muziekkoren ter wereld.

De Arxiu Històric d'Eivissa organiseert voor de gelegenheid de tentoonstelling 'En tiempos de Felipe II' in de hal van de refter van het voormalige klooster van de dominicanen.
Het concert van de Symphonic Band Ciutat d'Eivissa, dat op zondag 13 mei om 12 uur in het klooster van het stadhuis van Ibiza plaatsvindt, is ook de moeite waard.
Aan de andere kant zal het middeleeuwse steekspel terugkeren naar het Reina Sofia-park dat de leiding heeft over de Drakonia-groep, elke dag om 11.30 en 18.30 uur.

Dit jaar wordt weer een wedstrijd van lokale kraampjes georganiseerd, waarin de beste decoratie en het beste handgemaakte product worden uitgereikt. De prijzen zijn € 300 in elke categorie en de mogelijkheid om het volgende jaar een locatie te kiezen.

Om het evenement uit te breiden, wordt van woensdag tot en met zaterdag een fotocall op het vliegveld van Ibiza geïnstalleerd met twee hellebaarden die alle mensen die naar het eiland komen aanmoedigen om foto's te maken en dicht bij de stad te komen. Om deze reden zijn er 15.000 programma's gemaakt in het Catalaans / Spaans; 7000 in het Engels en een opdruk van het culturele programma.

Om de toegang tot het middeleeuws festival van Eivissa te vergemakkelijken, worden van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei, drie gratis buslijnen ingezet die langs de parkeerplaatsen van de stad rijden om bezoekers naar de Paseo de Vara de Rey en Es Soto te vervoeren.

Het budget van dit jaar voor Medieval Eivissa bedroeg 200.000 euro, waarvan 15.000 euro bijgedragen werd door de Balearenregering, die voor het eerst samenwerkt.
 
Ibiza 4 all, XVIII Feria Eivissa Medieval, Dalt Vila & La Marina, Ibiza.
 

© 2006 - 2018 ibiza4all.org